ЗАНИМАНИЯ

Цари Мали град

На само 18 км от Апартхотел „Sapareva Apart“ се намира един от най-впечатляващите исторически паметници в България – Цари Мали град. Този древен укрепен град е идеалното място за всеки любител на историята и приключенията.

Цари Мали град или „Малкият Царски Град“

Цари Мали град, познат още като „Малкият Царски Град“, е антична крепост, разположена на върха на скала. Той датира от времето на римляните и предлага уникална гледка към историята на региона. Посетителите могат да разгледат добре запазените крепостни стени, башни и други археологически находки, които разкриват богатото минало на това място.

Разходка сред историята

Посещението на Цари Мали град е като разходка сред историята. Можете да се разхождате из древните пътеки, да се качите на крепостните стени и да се насладите на зашеметяващата панорама, която се разкрива от върха. Информационните табели на място предоставят интересна информация за историята на крепостта и живота на хората, които са живели тук.

Идеално място за любители на фотографията

Цари Мали град е рай за фотографите. От високите си стени се разкриват впечатляващи гледки към околната природа и планините, което прави мястото идеално за заснемане на незабравими снимки.

Как да стигнете до там?

Цари Мали град е лесно достъпен от Апартхотел „Sapareva Apart“, като пътят до там предлага живописни гледки и приятно пътуване сред природата.

Посещението на Цари Мали град е задължително за всеки, който иска да се потопи в историята и да открие някои от най-важните културни съкровища на България. В Апартхотел „Sapareva Apart“ сме тук, за да направим вашия престой незабравим и да ви помогнем да откриете този уникален исторически паметник. Чакаме ви!

Подарете си почивка в Сапарева Баня

SAPAREVA APARTMENTS